Designa ditt hem för att trivas bättre

I ditt hem spenderar du merparten av din tid, det är därför viktigt att inreda så att du och din familj kan trivas. Trender inom inredning kommer och går men det som är viktigt att tänka på är att du alltid ska designa personligt. Utgå från färger och stilar du gillar men ta till dig av olika inredningstips för att få ett modernt hem. Här kommer inspiration på hur du får till ett mysigt och trivsamt hem.

Ett enkelt sätt att uppdatera hemmet på utan några större renoveringar är genom att tapetsera. Snygga tapeter kan du till exempel hitta på https://www.familjetapeter.se/ som är Sveriges största tapetbutik. Ett hett tips är att göra en så kallad fondvägg där du tapetserar en av väggarna i rummet med en mönstrad tapet som sticker ut och låter övriga väggar vara i en mer neutral men matchande färg. Detta är en trend som kom för ett antal år sedan och ser ut att hålla i sig länge framöver.

Årets trender i inredning

Några av trenderna inom inredning som är stora för i år är bland annat mörka färger, hotellgardiner och stora mattor. Mörka färger ger en mysig känsla i rummet och kommer bjuda in till avslappning och återhämtning. Långa hotellgardiner och stora mattor ger elegans åt rummet samtidigt som det är ljuddämpande. Satsa gärna på dubbla gardiner med ett par tjockare i till exempel sammet och ett par skira ljusa gardiner innanför som tar bort insyn men släpper in gott om ljus.

Hållbarhet som trend

Något som har blivit speciellt stort för i år är hållbarhet. Möbler och textilier ska vara gjorda av hållbara material som påverkar klimatet så lite som möjligt. Med denna trend kommer jordnära färger såsom brunt, grönt och beige som för tankarna till naturen samt ett hem fullt med gröna växter. Växterna ger liv åt hemmet och ger en bättre luftkvalitet.