Designa produkter och sälj online

Är du duktig på att designa bilder? Då kan du skapa ett eget varumärke och sälja muggar, t-shirtar och andra saker på nätet.

Skapa eget varumärke

Idag finns det personer som bokstavligen lever på att designa t-shirtar och muggar – utan designutbildning eller kontakter. Det finns flera plattformar på nätet som låter dig designa snygga bilder på muggar, kläder, mobilfodral, anteckningsböcker och en mängd andra saker. Du kan alltså starta ett eget varumärke där du säljer saker i din personliga stil. För att starta ett varumärke behöver du ha eget företag (f-skattsedel). Du behöver också ett passande företagsnamn. Se till att det är unikt. Du ansöker sedan hos Bolagsverket om företagsnamnet, så har du ett eget varumärke.

Designa och sälj

Du kan antingen sälja dina saker på plattformarna där du designar prylarna, eller så skapar du en egen webbhandel. Bäst är det att kombinera metoderna. Det är också många YouTubers som säljer egendesignade muggar och t-shirtar på sin kanal, på en “hylla” under filmen. Det är mycket smart. Om ditt varumärke designar bilder med till exempel katter kommer du få mer kunder om du också har en kattkanal på YouTube. Då ser du till att dricka ur din kattmugg när du filmar dig själv och din katt, så ser tittarna din mugg. Är den personlig och välgjord är det många som kommer vara intresserade av att köpa den.

Det som är bra med med många av plattformarna är att du bara behöver bestämma pris och skapa bilder. De trycker produkterna och skickar ut dem till kunderna. Du behöver alltså inte göra mer än att skapa coola designmotiv och sedan promota dina saker. Ett tips är att du själv alltid köper det du har designat. Så vet du hur kvalitén känns. Du kan också ge bort dina designprylar till vänner och “kända” personer i marknadsföringssyfte.