Tyg och design

Att tyger och textilier kan utgöra en viktig del för såväl inredning som design vet de allra flesta, men trots detta är det få som tar ut svängarna ordentligt med allt vad textil inredning kan innebära. Användningsområdena är närmast oändliga och här nedan följer några användbara tips på hur tyg från Svenskt Tenn kan förgylla ditt hem.

Vackra dukar

Kvalitetstyg på metervara från Svenskt Tenn kan enkelt beställas online och sedan är det bara att sätta igång. Med en symaskin, ett vackert tyg och alla tänkbara mått som kan behövas, kan man sy den där efterlängtade duken till matsalsbordet eller egna bordstabletter att duka med när man bjuder in till fest. Om man inte kan sy själv eller inte har tid finns det gott om sömmerskor som gärna syr efter önskemål.

Smakfulla gardiner

Ett roligt tips är att variera gardinerna i huset efter humör, årstider och högtider. Variation är alltid kul och med kvalitetstyg får man en hel del valuta för pengarna, inte minst med ett unikt tryck. Om man ska sy sina gardiner själv är det viktigt att tänka på att mäta både fönster och vägghöjder noga samt att inte glömma bort mönsteranpassning. Det går naturligtvis minst lika bra att inreda med enfärgade tyger. Olika rum i huset kan dessutom ha olika smakfullt utvalda gardiner vars tyg återkommer i till exempel matchande lampskärmar eller plädar till soffan. Det är egentligen bara fantasin som begränsar inredningsdrömmarna.

Färgglada kuddar

Det finns en mängd olika sorters tyger i blandade material att välja bland om man vill sy färgglada kuddar till hemmets mysigaste hörn. Kuddar behöver naturligtvis inte bara ge soffan ett lyxigt lyft utan kan även användas på sängen eller varför inte i favoritfåtöljen? Kuddöverdrag kan dessutom varieras i det oändliga och är en förbisedd inredningsdetalj som kan binda ihop stilen mellan olika rum eller matchas med till exempel gardiner, filtar, mattor, sänggavlar eller stolsdynor. Oavsett om man föredrar grafiska mönster, roliga tryck eller vackra blomstermotiv, finns det något för alla.

Unika gobelänger

Numera är det ganska vanligt att ge väggarna liv med hjälp av olika sorters textilier. Skira tyger kan hängas upp i till exempel ett sovrum för att skapa en mjuk, ombonad eller böljande känsla i rummet. Det är också ett mycket effektivt blickfång att satsa på unika gobelänger av vackra tyger som kan spännas upp på väggen eller ramas in som en tavla. Rummet ifråga kommer definitivt att piggas upp och tyget blir ett inspirerande konstverk som garanterat fångar dina gästers odelade uppmärksamhet och som skapar en trivsam känsla i ditt hem. Att hänga tyg på väggen är ett enkelt och smidigt sätt att för en relativt billig peng förändra hemmet och ge rummet en trendigare look.